slideshow04

39. Лимске вечери дечје поезије

Традиционалне 39. по реду Лимске вечери дечје поезије одржаће се од 24. и 25. марта. На овогодишњи Конкурс пристигло је 900 радва ученика од V до VIII разреда из 34 града Србије и Црне Горе.

Жири у саставу Тоде Николетић, Наташа Ивановић и Јадранка Ђерковић одабрао је шест финалиста, који ће наступити на финалној вечери манифестације 24. марта у великој сали Дома културе „Пиво Караматијевић“ у Прибоју и то су:

1. Душица Велимировић, V разред, ОШ "Стеван Чоловић" Ариље;
2. Валентина Лучић, VII разред, ОШ “Миливоје Боровић” Шљивовица;
3. Ања Куриџа, VIII разред, ОШ "Бошко Палковљевић Пинки", Стара Пазова;
4. Тамара Маринковић, VIII разред, ОШ "Душан Радовић", Бор;
5. Ксенија Ђурановић, VIII разред, ОШ “ Штампар Макарије” Подгорица;
6. Ирина Мићовић, VIII разред, ОШ „Димитрије Туцовић“ Краљево.

На финалној вечери 24. марта у 19:30 часова у Великој сали Дома културе наступиће финалисти, прогласити се победник као и добитници друге и треће награде и награда за најмаштовитију и најведрију песму.

У традиционалном сегменту манифестације Гост песник наступиће дечји песник Горан Новаков, добитник „Невенове“ награде и награде „Змајевих дечијих игара“. У музичком делу програма наступиће Валентина Малешевић, учесница низа дечијих фестивала као и фестивала „Златна пахуља“.

Другог дана манифестације, 25. марта (субота) финалисти и гости има ће књижевни сусрет у ОШ „Десанка Максимовић“ у Прибоју у 11 часова.

38 limske veceri decje poezije