slideshow04

Одржана 25. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 25. по реду заседање Општинског већа оштине Прибој, на коме су разматрани Предлог закључка о награђивању ученика који полазе у први разред основне школе школске 2017./2018. године и Извештај о раду инспекција Општинске управе Прибој за период 01.01.-01.08.2017. године. Већем је председавао председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

У оквиру прве тачке дневног реда утврђено је, као и претходних година, да локална самоуправа и ове године награди ђаке прваке са по 5.000 динара, и то укупно 151 ђака првака са територије општине Прибој. Новац је симболичан подстицај ђацима у савладавању знања и њиховом првом сусрету са школом, за шта сваки родитељ треба за почетак да издвоји знатна новчана средства.

Данас је утврђен и Извештај о раду инспекција Општинске управе Прибој за период 01.01.-01.08.2017. године. Своје извештаје поднели су инспектори за заштиту животне средине, саобраћајни инспектор, грађевински инспектор и комунална инспекција. Чланови Општинског већа били су једногласни у оцени да инспекцијске службе од сада чешће подносе извештаје, као и да рад ових служби буде ефикаснији. До овакве оцене, упркос независном раду инспекцијских служби, дошло се на основу великог броја притужби грађана, које се најчешће односе на заузимање јавних површина (тротоара), буку и дивљи превоз. Дат је и предлог да се редовно на општинском сајту објављују резултати мерења везаних за заштиту животне средине.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

15 sednica opstinskog veca priboj