banner-mosi2018

Акција "Дан пешачења у Србији" и у Прибоју

Удружење ЖКП "Љесковац" Прибој и ОШ "Вук Караџић" из Прибоја, у сарадњи са Туристичком организацијом Прибој, ове године учествују у заједничкој акцији на републичком нивоу "Дан пешачења у Србији". За покретање акције одабран је 16. септембар, а у њој ће учествовати ученици од 1. до 4. разреда ОШ "Вук Караџић", са својим учитељима и учитељицама.

У оквиру акције планирано је да деца буду превезена организованим превозом од новог до старог дела града, одакле ће се кретати маркираном планинарском стазом "Стари град-Стаза здравља-Осовник". Укупна дужина ове стазе је 6 км, а деца ће паузу правити на Осовнику, где ће им бити одржан едукативни час о понашању у природи, на коме ће између осталог сазнати многе занимљиве податке, попут тога колико је отпаду потребно да се разгради у природи, како се монтира шатор и сл. Деци ће тог дана бити обезбеђено пециво, воће и чај. Повратак је истом стазом до старог дела града, одакле ће деца бити превезена до новог дела града.

Акција "Дан пешачења у Србији" за циљ има популаризацију физичке активности, боравка у природи и здравог начина живота. Полазак је у 09:00 испред ОШ “Вук Караџић”.

dan pesacenja 2017