slideshow04

Прибој преузео председавање Сталним комитетом и Скупштином МОСИ

У четвртак 30. новембра, у Прибоју је одржана 6. седница Сталног комитета 54.МОСИ а уједно и 1. седница 55. МОСИ Прибој, након чега је одржана и 6. седница Скупштине 54. МОСИ и 1. седница 55. МОСИ 2018.

Свим општинама учесницама тог дана у Прибоју поднет је извештај о одржаним 54. МОСИ "Пљевља 2017", које су оцењене као добро организоване и да је Прибоју постављен задатак на високом нивоу, у чије се испуњење не сумња. Тог дана је извршена и примопредаја Сталног комитета Прибоју, те је за председника Сталног комитета 55. МОСИ "Прибој 2018" изабран Миломир Филиповић, дип.политиколог, иначе председник Спортског савеза Прибоја и дугогодишњи спортски радник, а за секретара Комитета Ђорђе Дујовић, дипл.правник, који иначе обавља функцију секретара Скупштине општине. На првој седници Скупштине 55. МОСИ, за председника Скуштине изабран је Борис Мрдовић, дипл.правник, председник СО Прибој, док је за секретара постављена Милица Дробњаковић, дипл.правник.

На Скупштини је свој извештај о одржаним 54.МОСИ у Пљевљима, поднео и председник Организационог одбора и председник општине Пљевља, Мирко Ђачић, након чега је Прибој кратким филмом присутнима показао своје капацитете за организовање 55.МОСИ.

У сусрет играма следеће године, подршку Прибоју у организацији даће и Влада Републике Србије са министарствима спорта и туризма, а прве припреме попут обнове расвете и мобилијара су већ у току. Оно што се очекује у наредном периоду је реконструкција градског стадиона. Општина Прибој поседује сву неопходну спортску инфраструктуру, смештајне и угоститељске капацитете који омогућавају организацију великих и масовних спортских манифестација. Последњи пут Прибој је био домаћин 2004. године, а иначе је град са највише успеха на играма. Прибој је једанест пута завршио игре као победник у свеукупном пласману, а шест пута је био успешан домаћин игара.

mosi 1 skupstina