banner-mosi2018

Почела реконструкција операционих сала у Општој болници Прибој

У прибојској Општој болници, прошле недеље започети су радови на реконструкцији обе операционе сале, којима ће ово бити прво озбиљно реновирање после скоро 50 година. Средства за реконструкцију операционог блока хирушког одељења у вредности од два и по милиона динара, одобрило је Министарство здравља преко Здравственог центра Ужице.

Након озбиљних проблема у функционисању прибојске хирургије, ове године започет је пројекат њеног оживљавања кроз сардњу са Здравственим центром у Ужицу, додатно је проширен овим усмеравањем средстава у реновирање операционог блока. Завршетком радова, биће обезбеђени адекватни услови за рад хирурга који у Прибој долазе из Ужица, на основу раније постигнутог договора о испомоћи ужичких хирурга. Они ће у реновираним операционим салама радити најсложеније хирушке подухвате, а уједно едуковати и хирурге из Прибоја.

Прибојска хирургија опстаће и захваљујући средсвима локалне самоуправе, која финансира рад хирурга из Ужица, као и смештај и исхрану, те ће се на тај начин грађанима општине Прибој омогућити квалитетнија здравтвена заштита а хирурзима из Прибоја одређен вид едукације.

Фото: Горан Рековић

rekonstrukcija operacionih sala