banner-mosi2018

Одржане 45. Лимске вечери поезије

Од 13. до 15. децембра ове године, одржане су 45. по реду Лимске вечери поезије у Прибоју. Победница овогодишњих Лимских вечери поезије је Петра Видаковић Цветковић из Београда, која је награђена штампањем збирке поезије, комплетом књига и новчаним износом.

На конкурс 45. Лимских вечери поезије пристигло је 48 циклуса од по пет песама из 20 градова Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Жири у сатаву: др проф Јасмина Ахметагић, председник, чланови др проф. Светлана Калезић-Радоњић и Бојана Стојановић-Росић, одабрао је пет најбољих циклуса за завршно вече манифестације.

У оквиру програма који је трајао три дана, љубитељи поезије упознали су се ближе са Енесом Халиловићем, у оквиру вечери "Портрет песника", док се наредну вече са својом збирком поезије представио прошлогодишњи победник, Марко Јовић. Учесници манифестације имали су пријем код председника Општине, а обишли су и Завичајни музеј у Прибоју.

За све финалисте награде је припремио Службени гласник из Београда, а исте је уручио Петар В. Арбутина, директор издавачке делатности Службеног гласника. Трећу награду, коју је обезбедио Завичајни музеј из Прибоја, комплет књига и новчани износ добила је Ивана Нешовановић из Пожеге, док је другу награду обезбедила Гимназија из Прибоја, такође комплет књига и новчани износ, а иста је припала Зорани Шарчевић из Ивањице. За све учеснике и публику награда је био и поетско-музички кабаре „Цимет и ванила“ у извођењу глумица ЈДП Весне Станковић и Милице Јанкетић.

Организатор 45. Лимских вечери поезије је Дом културе “Пиво Караматијевић” из Прибоја, а као и до сада покровитељи су Министарство културе Републике Србије и Општина Прибој.

45 limske veceri poezije