slideshow04

Заједничка конференција за новинаре општина Прибој и Соколац

У Прес центру 55. МОСИ "Прибој 2018", у Машинско-електротехничкој школи, синоћ је одржана заједничка конференција за новинаре општина Прибој и Соколац, тренутног и следећег домаћина Игара. На конференцији су говорили председник општине Прибој, Лазар Рвовић и начелник општине Соколац, Милован Бјелица.

mosi konferencija sokolac priboj

Општина Соколац биће домаћин следећих 56. МОСИ, а како из ове општине кажу, поседују све спортске, смештајне и угоститељске капацитете да буду добри домаћини и организатори, што је био повод за обраћање јавности, обзиром да је Соколац од данас званично преузео организацију следећих Међуопштинских спортских игара.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, рекао је да му је огромна част и задовољство, а потом и обавеза бити домаћин Међуопштинских спортских игара следеће године у Сокоцу.

"Велика је част када организацију преузимамо овде у Прибоју, граду спорта, добрих спортиста, још бољих људи и сигурно да ћемо знати идуће године како да организујемо Игре и да угостимо све оне који се одлуче да дођу на Романију, у Републику Српску и у Босну и Херцеговину", рекао је Бјелица.

Он је подсетио да су се Сокочани и пре седам година, када су били организатори, показали као добри домаћини, да су гости отишли задовољни. Он је изразио и наду да ће следеће године поново бити задовољни и да ће се обновити стечена пријатељства из 2011. године.

"Ми смо се кандидовали за ове Игре 2019.године, сигурно и поред тешке финансијске ситуације, као и свугдје и код нас је тешка ситуација, али знамо шта значе овакве Игре, дружење, склапање пријатељстава, мостова, градња, повезивање различитости, различитих народа, нација", казао је Бјелица у обраћању.

Начелник Бјелица упознао је новинаре и јавност са демографским карактеристима општине Соколац, рекавши да је у питању општина велике површине, са око 13.000 становника, која поседује бројне институције, и државне и регионалне, све нивое здравствене заштите, образовање од основног до високог, јаку дрвну индустрију и друго, као и 20 спортских клубова са око између 700 и 1000 чланова.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, рекао је да је сигуран да ће Соколац бити сјајан домаћин 56. МОСИ, јер се ради о лепом граду, доброг народа са добром спортском инфраструктуром.

"Ово је заиста једна манифестација која превазилази свој спортски значај, можда је спорт ту спорт кључни за окупљање али је ова манифестација много више од спорта. Мени је драго што сам имао прилику да учествујем у организацији 55.МОСИ и за сада лично сам задовољан током и оно што је најважније је да није било неких већих проблема, није било значајних ни повреда, богат је и културни живот, дружење је евидентно на сваком кораку, позитивна енергија је и у самом граду и код свих учесника", оценио је Рвовић.

Он је рекао да ова манифестација много значи и за прибојске предузетнике и привреднике, јер је по процени која је прављена са Министарством унутрашњих послова, негде око 10.000 гостију у Прибоју за прва три дана Игара.

"Ми смо се ове године определили да дамо један сигнал и свима нама, политичарима, те смо ове године спорт посветили спортистима, да не користимо ову манифестацију ни за какву личну ни политичку промоцију, тако да је Игре отворио наш прослављени Прибојац, кошаркаш Марко Гудурић, у име домаћина се обратио опет, спортиста, тако да смо били по страни", рекао је председник општине Прибој.

Рвовић је оценио да се на Играма види да је ово један исти народ, исти дух, иста енергија, да границе које су евидентне и које постоје, да оне у суштини нису границе између народа и да треба ширити заједништво, те да у том смислу МОСИ имају много већи значај од самог спортског дела.

Тренутни и будући организатори били су на располагању и за питања представника медија, у чијим оценама је предњачило позитивно мишљење о организацији 55. МОСИ у Прибоју.