slideshow04

Отворени мостови у Стрмцу

Још једна вредна инвестиција Владине Канцеларије за управљање јавним улагањима на територији општине Прибој, данас је свечаним отварањем два моста у Сјеверину приведена крају. Инвестиција изградње мостова вредна је 14 милиона динара без ПДВ-а, а извођач радова била је фирма Ровчанин градња Пријепоље.

mostovi sjeverin stmac1

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, на отварању мостова оценио је да су радови урађени одлично, што се види нарочито након елементарних непогода, јер су мостови прошли и одређену природну пробу квалитета рада.

"Ово значи много за грађане, нарочито ће значити нама јер су били предуслов за наставак радова на путној инфраструктури према Стрмцу и очекујемо већ из једног претходног уговора неких 700-800 метара, што је уговорено али није могло да се реализује док се не заврше мостови", рекао је Рвовић.

Он је на отварању мостова оценио да су елементарне непогоде направиле много штете грађанима, те да би било питање да мостови нису урађени, да је била на месту њих стара конструкција, да ли би могли уопште да приђу кућама. Данас је и договорено да се подхитно отклоне последице елементарних непогода.

"Захваљујем се Владиној Канцеларији за јавна улагања, јер ово је један у низу успешно реализованих пројеката, које радимо уз помоћ ње", рекао је Рвовић.

Из фирме Ровчанин градња из Пријепоља, оценили су да су посао одрадили максимално коректно и у разумном року, обзиром да је било доста потешкоћа у зимском периоду када се почело са радовима, док се у име мештана Сјеверина општини Прибој захвалио председник МЗ Сјеверин, Вујадин Радовић.

"Ово је подстрек за даље, ово је један од услова да би се наставило даље, као што је председник рекао, да би се асфалтирала деоница пута ка Стрмцу. Ово је основни део, без овога није могло да се ради", рекао је Радовић.

Након што су завршени радови на изградњи ова два моста, стекли су се услови за наставак асфалтирања путног правца према Стрмцу, а како је руководство општине најавило пред окупљеним мештанима, тај посао требао би да буде започет у августу ове године.

mostovi sjeverin stmac2