slideshow04

Илиндански дани у Прибојској бањи

Туристичка организација Прибој и ове године, организовала је културну манифестацију "Илиндански дани", која сада већ традиционално, негује традицију и обичаје, а у исто време негује и саборавање. Благословом и уводним обраћањем Епископа Милешевског, отворени су још једни Илиндански дани, етно концертом који је ове године окупио рекордан број посетилаца.
 
Туристичка организација Прибој још 2005. године установила је Манифестацију Илиндански дани, а ове године организација је делом препуштена манастиру Свети Никола, у сусрет јубилеју од 800 година Милешевске епархије. Манифестација је установљена зарад очувања изворног и народног стваралаштва а из године у годину интересовање посетилаца Прибојске бање за исту расте.
 
Током Илинданских дана на Бањи посетиоцима су у понуди продајна изложба "Златне руке", етно концерт и припремање традиоционалних јела, спортска надметања, али и дружење и забава. Добра посећеност и велико интересовање, добра су припрема пред наредни јубилеј од 15 година Илинданских дана у Прибојској бањи. 
ilindanski dani 2018