slideshow04

Пријем код председника општине најбољег на конкурсу "Идућ' учи, у векове гледа"

Тим поводом, њега и његову предметну професорку и менторку, Јасну Пешут, јуче је примио председник општине, Лазар Рвовић у свом кабинету. Први човек општине изразио је велико задовољство због Лазаревог успеха, и у то име им уручио пригодне поклоне.

На деветом конкурсу Задужбине "Доситеј Обрадовић", под називом "Идућ' учи, у векове гледа", на коме се већ девет година оглашавају млади ствараоци из градова широм Србије, од Кaрловаца, Кикинде, Зрењанина, преко Београда, Ваљева, Крушевца, Крагујевца, Ужица, Прибоја, Ниша, Врања, Власотинаца - до Бањалуке и Будимпеште, прву награду добио је наш суграђанин Лазар Јановић из Машинско електротехничке школе.

Радови приспели на конкурс су жанровски разнородни – од типично школских радова, преко есеја, до приповедне прозе и поезије. Већина радова била је заснована на познавању Доситејевог живота и дела, а један број на понекој идеји коју је Доситеј пронео или на суду о Доситејевом делу из неких потоњих времена. У великом броју радова ученици су дали паралелну слику Доситејевог и свог времена уносећи тако у радове посебну свежину. Рад Лазара Јановића показао се као најбољи, а посебне похвале добила је и његова професорка, Јасна Пешут због редовног учешћа на конкурсу већег броја ученика којима је професор у Машинско-електротехничкој школи у Прибоју. Другу награду добио је Жикица Лукић, из Економске школе из Ужица, са предметним професором Ксенијом Јањушевић, док је трећу награду добила ученица Економско-трговинске школе из Крушевца, са предметним професором Дајаном Цветковић Лазић. Посебно похваљени радови су радови Јована Трипковића из Српске гимназије "Никола Тесла", из Будимпеште и Марка Ромића из Бањалучке гимназије.
lazar janovic kod predsednika