slideshow04

Проблем клизишта Глишина вода - ипак у надлежности Железница Србије

Прибој, 24.07.2013. - У Прибоју су у среду, 24. јула боравили инжењери Републичког геолошког завода, поводом иницијативе и низа ургенција Општинског штаба за ванредне ситуације, који је у својим обраћањима надлежним институцијама, апострофирао проблем клизишта Пања глава - Глишина вода.

Представници Републичког геолошког завода имали су радни састанак са командантом Штаба за ванредне ситуације општине Прибој, председником Лазаром Рвовићем, као и представницима Дирекције за изградњу Прибоја, након чега су заједно обишли терен и анализирали и забележили стање. 
Иначе, до озбиљнијег бављења овим проблемом надлежних институција, дошло је након иницијативе Општинског штаба за ванредне ситуације код Републичког штаба, који је проблем проследио надлежном Министарству природних ресурса, рударства и просторног планирања. Министарство је акт проследило на поступање Републичком геолошком заводу, након чије посете је констатовано да је проблем у надлежности Железница Србије, које би морале извршити санацију овог клизишта. Након ове посете, планирано је да се уради детаљан извештај, након кога ће се кренути у процедуру решавања овог проблема, поступањем надлежних институција.