slideshow04

Јавно приватно партнерство општина Пријепоље и Прибој - "Регионална хладњача" међу осам најбољих

Пројектна идеја под називом "Регионална хладњача" коју је Општина Пријепоље кандидовала, а припремила Канцеларија за локални економски развој Пријепоље, на конкурсу у оквиру пројекта "Јавно – приватно партнерство (ЈПП) као развојни потенцијал" изабрана је у осам најбољих . У ову пројектну идеју укључена је и Општина Прибој, као један од регионалних партнера.

Конкурисало је, у периоду од 18. јуна до 15.јула 2013. године, 29 општина и градова који су укључени у међуопштинска партнерства у оквиру УСАИД Пројекта одрживог локалног развоја.
Избор најбољих пројектних идеја извршени су на основу евалуационих критеријума међу којима су и компаративна предност предлога, директни и индиректни ефекти за привреду, брзина имплементације и изражени интерес приватног сектора. Изабраних осам ЈПП пројектних идеја из Рашке, Ниша, Тутина, Нове Вароши, Дољевца, Кањиже, Зрењанина и Пријепоља имаће менторску техничку помоћ у изради акционих планова за њихову реализацију и биће представљене потенцијалним приватним партнерима, финансијерима и другим заинтересованим субјектима на инвестиционој конференцији. Пројекат "Јавно-приватно партнерство као развојни потенцијал" спроводи Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) уз подршку УСАИД-а и Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе.