slideshow04

Директор Мерцедеса у Србији у прибојском ФАП-у

Уговор о стратешкој сарадњи између светског гиганта у ауто-индустрији "Мерцедеса" и домаћег произвођача аутобуса "Икарбуса" требало би да буде потписан на јесен, након чега ће у Земуну и почети производња целокупног производног програма "Мерцедесових" аутобуса.

Осим "Икарбуса", као предузећа које би такође могло да направи сарадњу са "Мерцедесом", је и ФАП из Прибоја. Директор Мерцедес бенза у Србији Јирген Роуф је данас обишао погоне ФАП-а и разговарао са управом предузећа, као и представницима локалне самоуправе.
У излагању плана сарадње директор ФАП-а Зоран Заковић је рекао да ФАП има жељу да добије могућност да изврши монтажу возила која би се пласирала на наше, или околно тржиште. Други део сарадње би се односио на могућности да се врши производња и испорука Мерцедес бензу одређених позиција које се могу, у задовољавајућем квалитету, направити у ФАП-у. Као предност у остваривању будуће сарадње наводи се и договор који је постигнут са Икарбусом којем би ФАП могао да производи шасије за Икарбусове аутобусе.
Представници ФАП-а И локалне самоуправе су се сложили да не очекују да ће се доћи брзо до договора са Мерцедесом, али се надају успешности преговора иако је оцена о стању производне опреме на нивоу осамдесетих година.