slideshow04

Фонд за развој општине Прибој - потписивање Уговора са добитницима бесповратних средстава

Данас је у малој сали у згради Општинске управе, у 10 часова обављено потписивање Уговора са добитницима средстава по Конкурсу за доделу субвенционисаних (бесповратних) средстава за инвестиције и набавке основних средстава - развоја предузетништва вишег нивоа запошљавања и самозапошљавања.

Уговоре је потписао 21 предузетник, са Општином Прибој и Фондом за развој.
Потписивању Уговора осим 21 добитника средстава присуствовали су председник општине Прибој, Лазар Рвовић као и председник Фонда за развој општине Прибој, Гаврило Бујишић. У уводном обраћању присутнима, Гаврило Бујишић у име Фонда за развој општине Прибој, истакао је да све добитнике сматра будућношћу града, обзиром да су у најгорем тренутку осмелили се да уђу у приватне воде. Истини за вољу, нажалост, како је рекао Бујишић, није било довољно средстава, тако да нису добили бесповратна средства, сви који су испуњавали услове. Преседник општине Прибој, Лазар Рвовић честитао је присутнима на храбрости уласка у приватан посао, имајући у виду велику финансијску кризу али и кризу у идејама. Он је истакао да је општина Прибој својим средствима у овој години, омогућила 112 радних места, а да ће се у будућности определити доста више средстава кроз различите модалитете, помоћ ће се огледати између осталог и кроз политику локалне самоуправе и умањивање пореза.
Комисија за надзор постоји и радиће квартално и обилазити добитнике субвенција.
Подсећања ради, протеклог месеца, на седници Управног одбора, Фонда за развој општине Прибој, одржаној 07.11.2013.године, Фонд је донео одлуку о расподели средстава по Конкурсу за доделу субвенционисаних (бесповратних) средстава за инвестиције и набавке основних средстава - развоја предузетништва вишег нивоа запошљавања и самозапошљавања. На седници је од приспелих и разматраних 31 пријаве, 21 је добила средства.
Коначну ранг листу можете погледати овде.
fond za razvoj konkurs 2 potpisivanje
fond za razvoj konkurs 2 potpisivanje