slideshow04

Такмичење "Пажљивкова смотра" и у Прибоју

У циљу подизања нивоа саобраћајне културе, повећања безбедности свих учесника у саобраћају, поготову ђака, Агенција за безбедност саобраћаја Србије у сарадњи са општинским саветима за безбедност саобраћаја, организује широм Србије такмичење под називом "Пажљивкова смотра", које је одржано данас и у Прибоју.

Кроз ово такмичење деца обнављају досадашња и стичу нова знања о безбедном понашању у саобраћају. Циљна група су деца од шест,седам и осам година, али су у овај процес активно укључени и родитељи, васпитачи и учитељи. Након обављеног тестирања, за шта су ученици и њихови ментори награђени дипломама и слаткишима, које је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој, васпитачи и учитељи са децом настављају едукативан рад, анализом тестова и разјашњењем могућих дилема код деце, а све у циљу њихове конкретније едукације, а тиме и поштовања прописаних правила ради што веће безбедности у саобраћају.

pazljivkova smotra 2020

У Прибоју је Пажљивкова смотра на школском нивоу, путем тестирања, организована у среду 26.фебруара, а на истој је узело учешћа 460 малишана, односно предшколци из прибојског вртића и ученици првог и другог разреда свих шест основних школа у општини Прибој. Најбоље трочлане екипе, са једном резервом, заступаће своје школе на општинској смотри, а касније, зависно од показаног знања, и на регионалним и републичким смотрама, које ће се организовати на нивоу квизова.

Општинска такмичења биће одржана у периоду од 25.марта до 7.априла, регионална од 21.априла до 15.маја, а републичка од 1.до 5.јуна. Кроз такмичење "Пажљивкова смотра" у Златиборском округу, укључено је 3.567 деце и организује се у општинама Прибој, Бајина Башта, Ужице и Чајетина, где ће бити одржано и регионално надметање.

У Републици Србији у оквиру такмичења Пажљивкова смотра, укључено је преко 80 хиљада малишана из 58 локалних самоуправа и 10 регионалних центара.