slideshow04

Vesti

Nastavak podrške lokalne samouprave unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u Priboju

Dom zdravlja Priboj i Opština Priboj potpisali su danas Aneks ugovora, čime je omogućen nastavak rada lekara i medicinskih sestara u terenskim ambulantama. Početkom godine realizovana je zajednička ideja lokalne samouprave i Doma zdravlja Priboj o oživljavanju terenskih ambulanti u seoskim područjima, koje su i danas na usluzi staračkom i stanovništvu iz nepristupačnih delova pribojske opštine.

donacija domu zdravlja

Opština Priboj prepoznala je potrebe stanovništva za povećanjem dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite, te je s obzirom na nedostatak zdravstvenog kadra u Domu zdravlja Priboj, omogućila prijem dva doktora medicine, jednog psihologa i tri medicinske sestre, tako što je obezbedila sredstva za njihove zarade. Zahvaljujući tome, Dom zdravlja je rasporedom kadra omogućio dostupnost zdravstvene zaštite seoskom stanovništvu, obezbeđujući svakodnevno rad lekara i medicinske sestre u terenskim ambulantama. Aneks ugovora predviđa i angažovanje još jednog lekara koji će raditi kao izabrani lekar u službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, gde je nedostatak lekara posebno izražen.

Nakon dvadeset godina, u Domu zdravlja je počeo sa radom i psiholog, koji će pružati usluge deci i odraslom stanovništvu, što će pacijentima smanjiti troškove odlaska u druge gradove radi dobijanja usluga psihologa.

Zdravstveni radnici će biti angažovani do 31.12.2017.godine, nakon čega se očekuje nastavak saradnje Doma zdravlja i lokalne samouprave, na zadovoljstvo pacijenata, a predviđena je u narednom periodu i nabavka savremenog terenskog vozila za potrebe medicinske ekipe u kućnom lečenju, patronaže i sanitetskog prevoza.

Projekat unapređenja zdravstvene zaštite stanovništva na seoskom području, koji sporovode Dom zdravlja i Opština Priboj, za cilj ima dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu staračkom, nepokretnom i stanovništvu u nepristupačnim delovima opštine Priboj.