slideshow04

Vesti

Počinju radovi na izgradnji Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru

Zahvaljujući projektu "Ribarsko naselje na Potpećkom jezeru", sa kojim je Turistička organizacija Priboj konkurisala kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Priboj će uskoro dobiti uređeno ribarsko naselje na obali Potpećkog jezera. Radovi na izgradnji ovog turističkog kompleksa počeće zvanično sutra, 28. septembra, nakon čega će aktivni ribolovci i svi ljubitelji ovog sporta i ove vrste turizma dobiti svojevrsnu turističku atrakciju u ovom delu Srbije.

ribarsko naselje pocetak gradnje

Na tenderu koji je Turistička organizacija Priboj raspisala za izgradnju ovog kompleksa, posao je dobilo preduzeće G.R. "Rovčanin Inženjering" d.o.o. iz Prijepolja, a vrednost radova je 4.663.890 dinara sa PDV-om, nakon odluke o dodeli ugovora koja je doneta 11. septembra. Predviđeni rok za izgradnju ovog naselja je 50 kalendarskih dana, tako da nas ova turistička atrakcija već u novembru očekuje na obali Potpećkog jezera.

U prvoj fazi izgradnje predviđeno je uređenje prostora, izgradnja bungalova za smeštaj i pratećeg mobilijara, kao i uređenje ribarskih staza. Pripremnim zemljanim radovima biće očišćen prostor predviđen za gradnju ribarskog naselja, formiran temelj za planirane objekte i nasut teren tucanikom ili šljunkom. Reč je o montažnim konstrukcijama, a u okviru naselja projektom je planirana izgradnja četiri bungalova, otvoreni šank, toalet sa tuševima, dva seta stolova, klupa i pečurki. Zatim će uslediti montažerski radovi - izrada i postavljanje montažnih objekata i otvorenog šanka sa predviđenom rampom od drvenih oblica, kvalitetnog suvog drveta, kao i postavljanje drvenog seta koji se sastoji od stola i klupa. Predviđeno je i postavljanje stubne rasvete za kamp naselje, kao i formiranje drenažnog kanala oko ribarskog naselja. Do Ribarskog naselja će biti dovedena struja i voda, što je najskuplji deo ove investicije.

Izgradnjom Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru biće obogaćena turistička ponuda Priboja, a građani će dobiti mesto za okupljanje ribolovaca i ljubitelja boravka u prirodi.

ribarsko naselje potpec