slideshow04

Vesti

"Tromeđa bez međa" čuva i neguje tradiciju Polimlja i Potarja

U nedelju 24. juna, u porti crkve u Novom Priboju, održaće se "Tromeđa bez međa", manifestacija izvornog stvaralaštva, osmišljena kao projekat Udruženja žena "Sačuvajmo selo" iz Priboja, koji se bavi očuvanjem i negovanjem tradicije Polimlja i Potarja.

Organizaciju regionalne Manifestacije izvornog stvaralaštva, očuvanja i negovanja tradicije Polimlja i Potarja je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta “Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje" koji sprovodi u partnerstvu sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ). Vrednost projekta je 3090 evra, od čega je od strane SWG finansirano 2000 evra, a opština Priboj je učestvovala sa 1090 evra.

U okviru manifestacije biće održano takmičenje pevača izvornog pevanja, sajam domaćih proizvoda i takmičenje u pravljenju pita.

Manifestacija "Tromeđa bez međa" počinje u 10:00 časova.

tromedja bez medja sacuvajmo selo