slideshow04

Vesti

Završeni šesti po redu "Dani Danila Lazovića"

Studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, Iva Ilinčić pobednica je šestog festivala „Dani Danila Lazovića”. Ona je prva učesnica, za ovih šest godina festivala, koja je za takmičenje u govorenju poezije osvojila maksimalnih 50 bodova.

Protekla četiri dana Priboj je živeo za festival „Dani Danila Lazovića“ i njemu u čast. Još jednom je ovaj naizgled mali grad pokazao da ne zaboravlja ljude i velike umetnike koji su značajan deo života proveli u njemu, ocene su mnogih novinara i kulturnih radnika, ali i posetilaca festivala.

Žiri u sastavu: Radmila Živković, prvakinja Narodnog pozorišta, prof. dr Radovan Knežević sa FDU-a i jedan od naših najvećih poznavalaca tehnike govora, profesor glume Srđan Karanović, reditelj i umetnički direktor čuvenog pozorišta DADOV Vladan Đurković i prof. Vesna Ždrlja, odlučio je da je ova mlada studentkinja najbolja i tako dao „vetar u leđa” mladosti koja veruje u glumački zanat.

Iva Ilinčić za najbolje govorenje poezije, nagrađena je Poveljom Danila Lazovića i novčanom nagradom u iznosu od 1000 evra.

Poslednjeg dana festivala sa publikom se družila i prvakinja Narodnog pozorišta iz Beograda, dugogodišnja prijateljica i partnerka na filmu, Radmila Živković, a publika je uživala i u izvoženju muzičkog gosta Slobodana Stefanovića.

Ova, sada već tradicionalna , manifestacija nastaviće putem kojim je krenula uz organizatore i veliku podršku kako bi sve mlade ljude koji vole poeziju i glumu podstakla da ne posustanu i da veruju i dalje u glumački poziv.

zavrseni sesti dani danila lazovica