slideshow04

Vesti

Održana 43. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 43. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj. Članovi Veća danas su zasedali i razmatrali važne odluke u vezi sa funkcionisanjem šire lokalne zajednice, od kojih su neke prosleđene na dalje odlučivanje Skupštini opštine.

Danas je utvrđen predlog Odluke o donošenju izmene Plana generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj, nakon sprovedene zakonske procedure, javnog uvida i javne prezentacije, pa su se tako i zakonski stvorili uslovi za gradnju nove toplane u Priboju, ali i definisanje određenih gradskih građevinskih zona. Utvrđeni su i predlozi odluka o utvrđivanju urbanističkih zona obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrade i o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicinom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojim opština Priboj učestvuje u finansiranju aktivnosti održavanja.

Većnici su utvrdili i predlog Odluke o nagrađivanju talentovanih studenata povodom Dana opštine, a radi se o promeni odluke kakva već postoji i koja je predviđala nagrađivanje u vidu stipendije. Novim izmena nagrada neće ograničavati studente da se odreknu državne stipendije i ono što budu dobili od lokalne samouprave biće pravi vid nagrade.

Danas su takođe utvrđeni predlozi odluka o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji opštine Priboj, koja se inače kako je zakonom propisano donosi svake godine i usklađuje sa godišnjim potrošačkim indeksom; Odluka o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora o raspodeli dobiti i pokriću gubitka JKP “Usluga“; predlog Odluke o održavanju čistoće na sportskim terenima; predlog Odluke o upostavljanju saradnje i udruživanja sa gradovima i opštinama u slivu reke Drine i predloga Odluke o obrazovanju Opštinskog saveta roditelja opštine Priboj.

Opštinsko veće opštine Priboj danas je donelo i Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu na teritoriji opštine Priboj, što je praksa da se donese svake godine, iako nije došlo do promene cena, koje su iste kao i prošle godine.

Doneta je i Odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Priboj, kao i Rešenje o obrazovanju Komisije za kapitalne investicije opštine Priboj.

Danas je rešenjem Opštinskog veća za novog načelnika Opštinske uprave postavljen Đorđe Dujović, diplomirani pravnik iz Priboja, sa iskustvom dugim 15 godina u oblasti pravnih poslova, a koji je prethodno obavljao poslove stručnog saradnika pri Skupštini opštine i sekretara Skupštine opštine.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

15 sednica opstinskog veca priboj