slideshow04

Vesti

Nagrađeni najbolji u sportu u 2018. godini

U četvrtak 28. februara u hotelu "Lim" održan je svečani prijem i uručivanje nagrada i priznanja najboljim pribojskim sportistima u 2018. godini. Kako tradicija iz prethodnih godina nalaže, osim pojedinačnih rezultata i doprinosa pribojskih sportista, nagrađeni su i sportski radnici ali i sportski klubovi.

Nagrade i diplome najboljima uručili su predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović i predsednik Sportskog saveza Priboj, Filip Komarica, a za ove svrhe iz budžeta izdvojeno je 150.000 dinara. Sportistima, treneru i najboljem sportskom radniku, pored povelje uručena je i novčana nagrada u iznosu od po 5.000 dinara, klubovima po 10.000 din, dok su zaslužni sportisti veterani dobili povelje.

U obraćanju prisutnima, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, rekao je da će u narednom periodu akcenat biti na školskom sportu, ali i da će lokalna samouprava nastaviti sa rekonstrukcijom i izgradnjom sportske infrastrukture. Podsetio je da je Priboj domaćin početka 59. Međunarodne "Trke kroz Srbiju", kao i Evro kupa u raftingu.

Na osnovu jednoglasno donete odluke a na predlog Komisije za izbor najboljih u sportu u prethodnoj godini, za najboljeg sportistu u 2018. godini proglašen je Aleksa Miković iz RK Priboj, najbolja sportistkinja Elena Vidaković iz KK FAP, najbolji mladi sportista je Lazar Tanasijević iz AK FAP, dok je najbolja mlada sportistkinja Jana Dragutinović iz AK FAP. Najbolji trener u 2018. godini je Aco Dolaš iz KK Priboj, najbolji sportski radnik je Borivoje Joksimović iz KK FAP, dok je najbolji sportista van Priboja Marko Gudurić, a sportistkinja Željka Nikolić. U 2018. godini najbolji muški klub je Karate klub FAP Priboj, dok je najbolji ženski klub Ženska košarkaška omladina LIM Priboj. Najbolji parasportista u 2018. godini je šahista Slaviša Šušanj.

Plakete su uručene i zaslužnim sportistima Branku Premoviću za fudbal, Aleksandru Dragojloviću za rukomet, Krunoslavu Maliću za odbojku i rukomet i Milojki Vasilić Bošković za atletiku. Za afirmaciju i doprinos pribojskom sportu plaketu je dobio i Milinko Mića Minić.

nagradjeni najbolji u sportu 2018