slideshow04

Vesti

U opštini Priboj obeležen Svetski dan energetske efikasnosti

Ministarstvo rudarstva i energetike sprovodi aktivnosti podizanja svesti i promovisanja energetske efikasnosti kod građana i đaka u osnovnim školama povodom obeležavanja Svetskog dana energetske efikasnosti 5. marta. Partner Ministarstvu u ovim aktivnostima je opština Priboj, koja je preuzela na sebe sprovođenje aktivnosti u šest osnovnih škola na teritoriji opštine.

Povodom Svetskog dana energetske efikasnosti, škole su dobile promotivni materijal u vidu postera i društvenih igrica, dok su deci deljene promotivne majice. Energetski menadžer opštine Priboj, Marko Janjušević, u tri osnovne škole danas je održao predavanje za učenike o načinima uštede električne energije, a u ostalim školama su predmetni nastavnici održali čas posvećen energetskoj efikasnosti. Cilj ovih aktivnosti je podizanje nivoa svesti o energetskoj efikasnosti i što štedljivijoj upotrebi električne energije.

Svetski dan energetske efikasnosti Ministarstvo rudarstva i energetike danas obeležava sa opštinama koje su uključene u projekat promovisanja energetske efikasnosti, među kojima je i opština Priboj.

dan energetske efikasnosti 2019