slideshow04

Vesti

Priboj dobio saobraćajni poligon - Predstava "Pažljivkova pravila u saobraćaju" opet u Priboju

U saradnji sa lokalnom samoupravom i Savetom za bezbednost saobraćaja, Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je u Priboju 11. juna ponovo edukativnu predstavu "Pažljivkova pravila u saobraćaju", koja za cilj ima da mališanima predškolskog i školskog uzrasta ukaže na pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju. Sve to je bilo u cilju obeležavanja dobre saradnje sa lokalnim savetom, što je nagrađeno i poklonom pribojskoj opštini.

priboj dobio saobracajni poligon

Ovo je drugo gostovanje Pažljivka u Priboju, a u Sportskoj dvorani održan je i teorijski i praktični deo edukacije, sve kroz igru i zabavu. Takođe su im uručeni i pokloni, fluorescentni tregeri i lenjiri, sa kojima će biti uočljiviji u saobraćaju.

Priboj je u znak dobre saradnje lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, koji je jedan od saveta za primer, dobio na poklon od Agencije za bezbednost saobraćaja pokazni saobraćajni poligon.

Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost u saobraćaju kazao je da je ovaj poklon od izuzetne važnosti jer deca od malih nogu treba da se uče kako da se ponašaju u saobraćaju a samim tim oni uče i o bezbednosti.

“Ovaj poligon će deci omogućiti da na njemu projektuju teorijska znanja, što će u praksi dalje značiti siguran put od kuće do škole ali i za brojne druge situacije. Očekujemo da će opština zajedno sa Savetom za bezbednost u saobraćaju kontinuirano raditi na edukaciji mladih kako bi bili što manje izloženi mogućim opasnostima”, kazao je Petrović. On je dodao da je opština Priboj jedina lokalna samouprava u Srbiji koja je dobila ovakav poklon.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj Drago Drobnjaković, zahvalio se predstavnicima Agencije za bezbednost u saobraćaju i naglasio da će ovaj poklon čija je vrednost milion dinara biti iskorišćen u svrhe saobraćajnog vaspitavanja dece predškolskog uzrasta kao i dece nižih razreda osnovnih škola. On je takođe istakao važnost praktičnih i pokaznih vežbi.

Predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović je podsetio da je ovaj poklon rezultat odlične saradnje između lokalne samouprave i Agencije za bezbednost u saobraćaju koja traje već godinama unazad. Mrdović je kazao da Savet za bezbednost u saobraćaju već godinama ima brojne aktivnosti kako operativne tako i preventivne.

“Savet za bezbednost u saobraćaju godinama već sprovodi su brojne akcije sa decom iz osnovnih škola ali su imali i značajan doprinos prilikom izrade infrastrukturnih projekata gde su značajno uticali na povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju. Na njihovu inicijativu postavljen je veliki broj saobraćajnih znakova, horizontalna i vertikalna signalizacija”, kazao je predsednik pribojskog parlamenta.

Mrdović je naglasio da je prema podacima koje opština Priboj dobija od MUP – a, zabeleženo značajno smanjenje saobraćajnih prekršaja, čemu su važan doprinos dali kroz svoje aktivnosti Savet i Odbor za bezbednost u saobraćaju. Istog dana održano je edukativno predavanje o bezbednom učešću u saobraćaju pribojskim penzionerima a takođe je održan i sastanak proširenog Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.