slideshow04

Vesti

Poklon prvacima i predškolcima u Priboju - Pažljivkova pravila u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćja Srbije, 9. oktobra u okviru Dečje nedelje, svim prvacima i predškolcima u Srbiji poklonila je udžbenik Pažljivkova pravila u saobraćaju, dok su svi predškolci u našoj zemlji dobili ovu brošuru u vidu Bojanke.

Svoj doprinos obeležavanju Dečje nedelje u Priboju, dao je i Opštinski savet za bezbednost saobraćaja i Kancelarije za mlade u ovom gradu, koji su u kordiniranoj akciji podelili Pžljivkova pravila u saobraćaju svim prvacima u našoj opštini, dok su svi predškolci PU "Neven" takođe dobili Bojanke, koji će tako bojeći određene znakove i saobraćajnice, učiti i da se pravilno i bezbedno ponašaju u saobraćaju, Član radne grupe Opštinskog Saveta za saobraćaj Marko Janjušević, istakao je da ova akcija polako postaje i stalna praksa ili tradicija, jer se sprovodi već petu godinu. Tako se kroz Dečju nedelju pribojski mališani i zabavljaju i edukuju - za ispravno, i pre svega bezbedno ponašanje u saobrćaju, bilo da su pešaci ili na drugi način učesnici u saobraćaju. Opštinski savet za saobraćaj dosta radi na preventivnom delovanju, ali i na poboljšanju putne i infrastrukture kako bi se saobraćajna kultura u našem gradu podigla na što veći nivo, a to ćemo činiti i ubuduće - kazao je Janjušević i najavio, po utvrđenoj dinamici, ponovni dolazak popularnog Pažljivaka i njegov zabavni, ali pre svega edukativni nastup u našem gradu, što je naišlo na oduševljenje pribjskih mališana.

Inače, Pažljivkova pravila u saobraćaju u okviru Dečje nedelje dobilo je svih 166 prvaka u pribojskim osnovnim školama, kao i 148 predškolaca u PU Neven.

Opštinski savet za saoabraćaj u Priboju i ovom akcijom samo potvrđuje svoj dosadašnji, predan i odgovoran rad, čime se, po oceni nadležnih, svrstao u red najaktivnijih Saveta za saobraćaj, ne samo u Zlatiobrskom okrugu, već i među najbolje u Republici Srbiji.

podela knjiga pazljivko 2019