slideshow04

Vesti

Med pribojskih pčelara za najugroženije sugrađane

Pčelari Priboja i u ovoj situaciji, borbe protiv Korona virusa, pokazuju svoju humanost i veliko srce. Za naše najugroženije sugrađane donirali su po kilogram meda, koji će do krajnjih korisnika distribuirati organizacija Crvenog krsta u našem gradu prema svojim već uhodanim kriterijumima.

U situaciji vanrednog stanja kada treba ojačati organizam i podići imunitet da bi se lakše prebrodila ukupna situacija i zaštitili od Korona virusa, med kao prirodan sastojak svakako dobija na značaju. Med je i hrana i lek. Med u najmanju ruku svojim hranljivim svojstvima od davnina potkrepljuje zdravlje, produžava život, jača snagu i duha i tela.

udruzenje pcelara donacija crvenom krstu

Medom se može podići radna sposobnost i izdržljivost pri radu, bilo da je reč o fizičkom ili intelektualnom poslu. Za brzo okrepljenje od umora ili iznurenosti, med se pokazao kao izvrsno sredstvo. Upotrebom meda podiže se otpornost protiv zaraznih bolesti, pa tako med doprinosi da se bolesti spreče.

Udruženje pčelara Priboja u prvom krugu doniralo je 25 kilograma meda i flašica propolisa, a akcija darivanja tegle meda se nastavlja. Pčelari koji žele da poklone teglu meda svojim sugrađanima mogu to uraditi i lično, u svom komšiluku, ili doneti u Crveni krst Priboj – preporuka je Udruženja pčelara Priboja.