slideshow04

Vesti

Asfalt u Gračanici

U selu Gračanica, u MZ Banja, ovih dana opština Priboj asfaltirala je 1200 metara puta kroz ovo selo, koji će koristiti žitelji preko 50 domaćinstava, a među njima i desetak školaraca, koji pohađaju osnovnu školu u Pribojskoj Banji.

Vrednost radova je 6,5 miliona dinara, koja su planirana Budžetom, a radove je po tenderu izvelo preduzeće "Putevi" Užice.

Ovo je samo jedan od nekoliko planiranih putnih pravaca, koji će se asfaltirati u ovoj mesnoj zajednici, a po prošlogodišnjem opštinskom programu izgradnje putne infrastrukture, koji nije realizovan zbog nedostatka izvođača. Inače tim programom je planirano asfaltiranje još 34 putna pravaca na selu i pet ulica u gradu, ukupne vrednosti 79 miliona dinara.

asfalt gracanica 2020

Sa novim kilometrom asfalta u Gračanici, prezadovoljni su žitelji ovog sela, koje je od centra MZ Banja udaljeno svega tri kilometra. Oni veruju da će sada ovde život biti još biti intenzivniji, nadaju se da će sve manje biti zatvorenih kuća, a sve više povratnika.

Ovde ima i mladih ljudi,koji su vezali svoju sudbinu za selo, ali i desetak školaraca, kojima će asfaltna podloga olakšati put do osnovne škole u Banji kod Priboja.

Nakon Gračanice radiće se na asfaltiranju deonice od preko 300 metara za Cikote, sledi potom asfaltiranje još nekoliko kraćih putnih pravaca u MZ Banja, a nakon toga se prelazi u Kratovo, ali i sve druge mesne zajednice u opštini Priboj. U planu je da se dovrši prošlogodišnji program asfaltiranja, nakon čega će uslediti i raspisivanje tendera za asfaltiranje ulica i deonica putnih pravaca u selima opštine Priboj po programu iz 2020. godine.