slideshow04

Vesti

Opštini Priboj za zamenu krovnog pokrivača Doma kulture odobreno 4 miliona dinara

Opštini Priboj za projekat "Život na granici bez kulturnih granica", sa kojim je aplicirala a na Konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije "Gradovi u fokusu 2020.", odobreno je 4 miliona dinara za zamenu krovnog pokrivača zgrade Doma kulture.

Ukupna površina krova je 600 kvadrata, a zbog geometrijske specifičnosti krova, umesto dosadašnjih lesonit ploča, novi krovni pokrivač na zgradi Doma kulture biće od PVC membrane odnosno od nepromočive folije, kao što je to urađeno i na krovu zgrade OŠ "Branko Radičević".

dom kulture krov pre rekonstrukcije

Na Konkursu su podržana 22 projekta iz isto toliko gradova i opština, sa ukupno 83,4 miliona dinara, a Priboj je jedina lokalna samouprava iz Zlatiborskog okruga.

Sredstvima dodeljenim na Konkursu "Gradovi u fokusu 2020." biće stvoren ambijent za kvalitetnije uslove rada mnogih domova kulture, muzeja, arhiva, biblioteka i drugih ustanova kulture širom Srbije.

Prethodno je Priboju u februaru, od strane Budžetskog fonda Ministarstva rudarstva i energetike odobren projekat unapređenja energetske efikasnosti zgrade Doma kulture u vrednosti od nepunih 15 miliona dinara, za izradu nove fasade i zamenu kompletne stolarije.

Radovi na zameni krovnog pokrivača na zgradi Doma kulture očekuju se uskoro, po okončanju tenderske procedure.