slideshow04

Vesti

Priboj domaćin otvaranja Sportskih igara mladih Srbije

Opština Priboj biće domaćin svečanog otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije za 2020. godinu. Ceremonija proglašenja grada domaćina, upriličena je u utorak, 19. maja, čime je i zvanično otpočela kampanja pod nazivom “Priboj te zove”.

Priboj je tako proglašen za grad iz koga će ove godine krenuti baklja drugarstva i Karavan radosti i prijateljstva "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije".

priboj domacin sportskih igara mladih

Ugovor o proglašenju Priboja za domaćina Otvaranja Igara, potpisali su Ivana Jovanović, predsednica "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije" i Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Srbije. Tako će Priboj posle Kikinde, Sremske Mitrovice i Novog Sada, biti domaćin otvaranja ove najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi za decu osnovnoškolskog uzrasta.

U znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju, Sportske igre mladih Srbije, Opštini Priboj dodelile su Zlatnu povelju, koju je u ime Opštine Priboj primio Boris Mrdović, predsednik SO Priboj ,a uvaženoj gošći, za promociju našeg grada, predsednici "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije" Ivani Jovanović, lokalna samouprava uručila je Povelju zaslužnog građanina Priboja.

"Grad Priboj nestrpljivo čeka početak Igara. Ovo je velika priča, Igre spajaju region i tu su pre svega za decu. Afirmacija i razvoj sportskih vrednosti i bavljenje decom su nešto čemu svi stremimo. Kroz Igre deca trebaju da uživaju i da šire prijateljstvo širom naše Srbije ali i van granica. ", istakao je Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj.

Domaćinima se zahvalila Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

"Veliko hvala opštini Priboj što je postala deo SIM porodice u 2019. godini i što smo najlepšu sportsku priču, u interesu dece Priboja, Srbije i regiona, veoma uspešno realizovali. Hvala vam što ste prepoznali značaj naše manifestacije. Visoki pokrovitelj Igara od osnivanja u našoj zemlji je Vlada Republike Srbije, a najveći doprinos Igrama pružio je i danas pruža Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije - rekla je Ivana Jovanović.

Na ovogodišnjim Igrama u Priboj biće održana i tri državna prvenstva u atletici, pa je specijalni gost na ceremoniji održanoj u našem gradu bio i Slobodan Branković, nekadašnji atletičar, rekorder i reprezentativac naše države, a sada direktor Atletskog saveza Srbije.

"Ovo je predivna priča za mlade. Veoma mi je drago što se sve ovo događaja baš u Priboju, koji voli atletiku i sport. Zato hvala i lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Priboja, koji na ovaj način pokazuju da brinu za budućnost naše dece.", istakao je Slobodan Branković, veliki atletski šampion nekadašnje Jugoslavije.

Pored atletike, i na ovogodišnjim Igrama osnovci iz Srbije nadmetaće se u već 10 tradicionalnih disciplina, a zaštitni znak ove manifestacije je omiljena dečija igra - Između dve vatre. Finale Igara u Srbiji održava se u Beogradu, odakle najbolji odlaze na finalne susrete mladih osnovaca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji se tradicionalno organizuju u Splitu.

Zbog pandemije korona virusa tačan datum ceremonije otvaranja sedmih "Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Priboj 2020" biće naknadno saopšten, a očekivanja su da će to biti u drugoj polovin juna meseca.