slideshow04

Vesti

Milion dinara za modernizaciju Gradske biblioteke

Za modernizaciju rada Gradske biblioteke u Priboju obezbeđeno je milion dinara. Polovinu sredstava po projektu, a na osnovu konkursa „Gradovi u fokusu“, izdvojiće Ministarstvo kulture i informisanja, a drugu polovinu finansiraće Opština Priboj.

Modernizacija rada Gradske biblioteke podrazumeva nov način rada ove kulturne ustanove. Delatnost biblioteke sada će se obavljati lakše, brže i efikasnije i za zaposlene ali, pre svega, za korisnike Gradske biblioteke. To će podrazumevati poboljšanje elektronske baze podataka, odnosno nadogradnju bibliotekarskog Kobis programa, što u stvari znači potpuno kompletiranje elektronskog kataloga ove biblioteke sa blizu 52 hiljade knjiga.

biblioteka donacija

Novi nivo rada podrazumeva i eliminisanje dosadašnjih papirnih članskih karata, preći će se na plastificirane i uvesti korišćenje čitač bar koda, koji već poseduje svaki naslov.

Modernizacija rada Gradske biblioteke prema ovom projektu podrazumeva i nabavku određenog broja računara, koji će u značajnoj meri olakšati pretragu i istraživački rad korisnika u čitaonici, za pripremu maturskih, seminarskih ili drugih stručnih radova.

Realizacija projekta Modernizacija Gradske biblioteke u Priboju očekuje se već tokom meseca juna.