slideshow04

Vesti

Održana 25. sednica Skupštine opštine Priboj

Odbornici Skupštine opštine Priboj zasedali su u sredu, 3.juna, po 25.put u ovom sazivu, odnosno poslednji put u ovom skupštinskom sastavu. Da bi se ispoštovale mere zaštite od korona virusa, sednica je održana u Velikoj sali Doma kulture.

Pribojski odbornici usvojili su prvi rebalans Budžeta opštine Priboj, u iznosu od 202.803.000,00 dinara odnosno 15,6 odsto u odnosu na osnovnu Odluku, pa sada Budžet Opštine iznosi 1.495.321,000,00 dinara.

25 sednica so 2020

Povećanje se u najvećem delu odnosi na kapitalne projekte koje finansira Republika, a čija realizacija je izvesna u ovoj godini. To su između ostalog rekonstrukcija i prenamena škole u Bučju, rekonstrukcija gradske pijace u Starom Priboju, rekonstrukcija gradske kanalizacije, uređenje pešačko-biciklističke staze u Starom Priboju, izgradnja Sportsko-rekreativne zone na Banji, postavljanje nove fasade, stolarije i krovnog pokrivača na Domu kulture, investicioni radovi na objektima PU „Neven“, uređenje Židovske gradine, modernizacija Opštinske uprave, organizacija javnog prevoza, izvođenje javnih radova, pomoć razvoju školskog sporta.

Skupština opštine Priboj donela je i Odluku o finansijskoj pomoći porodici sa decom. Tako će lokalna samouprava i dalje jednokratno isplaćivati 20 hiljada za prvo, drugo, četvrto i svako naredno dete, a za svako treće dete, porodica će biti pomognuta sa 50 hiljada dinara.

Očuvanje zdrave životne sredine, podizanje ekološke svesti i čist vazduh, biće prioriteti i ovogodišnjeg Programa opštinskog Fonda za zaštitu životne sredine. Dobra vest je i da uz postojeće merne stanice vazduha, uskoro dobijamo novih šest ili čak duplo više, jer je uz kvalitet bitna i prava i tačna informacija o stanju ekologije, a značajna pažnja i ovoga puta biće usmerena na edukaciju i podizanje ekološke svesti građana.

Na sednici SO Priboj prihvaćen je i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Priboj, koje se može izdavati u zakup zainteresovanim poljoprivrednicima.

Lokalni parlament prihvatio je Statut novoformiranog Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva opštine Priboj za 2019.godinu, kao i Izveštaj o radu Turističke organizacije Priboj.

Odbornici SO Priboj za vd direktora TO Priboj ponovo su izabrali Vladana Radovića, a za vd direktora Sportskog centra Priboj, Sava Spasojevića. Za člana Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu, umesto Mirzeta Polimca izabrana je Enisa Berbo.

Na kraju četvorogodišnjeg rada i mandata, na dobroj saradnji i uspešnom radu, odbornicima, saradnicima i medijima, zahvalio se predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović.