slideshow04

Vesti

Nove asfaltne deonice u Pribojskoj Banji

Uprkos ne baš adekvatnim vremenskim uslovima, ovih dana nastavljeni su radovi na asfaltiranju novih deonica na 35 putnih pravaca, po prošlogodišnjem opštinskom programu, koji u potpunosti nije realizovan zbog nedostatka izvođača.

Nove metre asfalta na putu do svojih domova najpre su dobili meštani Gračanice, a ovih dana i žitelji zaseoka Cikote, gde je urađeno 360 metara asfaltnog puta.

nove deonice asfalta u pb banji 2020

Nešto preko 500 metara asfaltnog puta, na dva kraka, urađeno je na putnom pravcu za Žarković, Novakoviće i Karadžiće, iznad etno sela, gde su asfaltirane najkritičnije deonice, a time i više od polovine postojećeg puta do njihovih kuća.

Takođe na dva kraka puta, samo sa druge strane Mijailovca, urađeno je 300 metara asfalta prema domaćinstvima Žarkovića i Cincovića. Oni su na ovom putnom pravcu imali jednu kraću asfaltiranu deonicu, a jednu su sami asfaltirali pre koju godinu.

U samom Mijailovcu, asfaltirano je i 40 metara velikog uspona, prema kući Cincovića.

Na području Banje radovi se dalje nastavljaju na putu za Nestoroviće i Mandiće, zatim srednja ulica u Banji, kao i presvlačenje glavne ulice u centru Banje.

Novi metri asfalta znače mnogo za ljude u Pribojskoj Banji, ali i za samu lokalnu samoupravu, jer se ovakvim infrastrukturnim aktivnostima samo pospešuje turistička ponuda Banje i omogućava lakši i brži transport poljoprivrednih proizvoda, čime se daje novi impuls razvoju i banjskog ali i seoskog turizma.

Sredstva za asfaltiranje puteva obezbeđena su u Budžetu opštine Priboj, a radove po tenderu izvode Putevi Užice.