slideshow04

Vesti

Donacija Fondacije "Ana i Vlade Divac"

Fondacija "Ana i Vlade Divac" u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji, obezbedila je 156 paketa pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva u opštini Priboj.

Nosilac ovog projekta je bilo Udruženje žena "Sačuvajmo selo", čijih je 70 članica dobilo vrednu humanitarnu pomoć, dok je za dva pribojska udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom obezbeđeno 86 higijenskih i prehrambenih paketa.

donacija fondacije divac

Zahvaljujući se Fondaciji "Ana i Vlade Divac", predsednica Udruženja žena "Sačuvajmo selo" Malina Stanojević istakla je značaj ove vrste pomoći, jer se radi o ženama bez zaposlenja u višečlanim porodicama u četiri seoske mesne zajednice u opštini Priboj.

Slaviša Šušanj i Fatima Porović, predsednici Društva za dečju i cerebralnu paralizu Priboj i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, upućujući zahvalnost Fondaciji, istakli su značaj ovog vida podrške njihovim udruženjima, koji zbog epidemije Kovida nisu u mogućnosti da organizuju redovne usluge svojim članovima u prostoru Dnevnog boravka ovih udruženja.

Zadovoljstvo zbog mogućnosti da pomognu najugroženijima, ne samo u Priboju već i u drugim opštinama i gradovima, istakla je i direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac".

„U toku je drugi krug podele paketa našim najugroženijim sugrađanima i to u Šapcu, Užicu, Priboju, Vranju, Beogradu i Ćupriji. Podelu pomoći realizujemo sa čak 110 lokalnih partnera – sa lokalnim institucijama, udruženjima građana i volontera i Crvenim krstom od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim partnerima na projektu - Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.