slideshow04

Vesti

Novi izgled Panje Glave

U prigradskom naselju Priboja, Panja Glava, ovog leta urađeno je mnogo na poboljšanju putne infrastrukture, stvaranju boljih uslova za sportiste, rekreativce ali i ljubitelje prirode.

Na predivnoj koti odakle se kao na dlanu vide oba dela Priboja, na svojevrsnom vidikovcu, koji je obrastao borovom šumom, izgrađen je sportski teren za fudbal ili košarku, ali postavljen i parkovski mobilijar za najmlađe, kao i klupe za odmor u prirodi.

panja glava asfalt

Individualnu stambenu izgradnju Panje Glave nije svojevremeno, u dovoljnoj meri, pratila komunalna infrastruktura, a tek društvena nadgradnja. Bez obzira na posledice tranzicije, ovo je i dalje živo naselje, gde ima i dosta mladih, pa lokalna samouprava poslednjih godina čini napore, da dosta realnih, životnih i pre svega komunalnih potreba reši.

Tako je gornji deo ovog prigradskog naselja, odnosno krakovi ulice Partizanski put, ovog leta revitalizovan sa oko 1300 kvadrata novog asfalta, a asfaltnom masom presvučeno je i novih 140 metara puta, čime se u ovom delu naselja izbegava dosadašnji uspon i stvara mogućnost čak i kružnog puta za Novi ili Stari Priboj. Sredstva i za ovu investiciju obezbedila je opština Priboj.

panja glava igraliste

Panja Glava je i naselje i uzvišenje i brdo i planina, sa bujnom četinarskom šumom. Ovde su nekada organizovana i skijaška takmičenja, a preko ove kote, žitelji Priboja su svojevremeno i dobili prvi signal nacionalne televizije, TV Beograd, pa RTS, kasnije i mobilnih operatera, a od ovog leta, zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, ostvaren je dugogodišnji san mnogih generacija. Panja Glava postala i istinski vidikovac i mesto za odmor i rekreaciju. Za ljubitelje prirode i svežeg vazduha, postavljene su klupe i stolovi za odmor, za mališane tu je parkovski mobilijar, a za sportiste i rekreativce izgrađen je i sportski teren, za mali fudbal, košarku, odbojku ili rukomet.

Panja Glava, dosadašnje izletište i predivan vidikovac, sada je prilično uređen prostor za odmor, rekreaciju i uživanje.