slideshow04

Vesti

Nove mere Štaba za vanredne situacije

Epidemiološka situacija u opštini Priboj je značajno povoljnija nego pre četiri nedelje, kada je 6. jula 2020. godine uvedena vanredna situacija, ocenjeno je na sednici Opštinskog Štaba za vanredne situacije, koja je održana u sredu, 5. avgusta.

Za razliku od prethodnih nedelja, u poslednjoj sedmici smanjen je broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravljaPriboj, sa 80 i 50 na oko 20 dnevno, i to sa laganom tendencijom daljeg smanjenja.

sednica staba za vanredne situacije 5 8 20

Kako se smanjuje broj pregleda u Kovid ambulanti, tako se smanjuje i broj hospitalizovanih pacijenata u izolacionim blokovima Opšte Bolnice Priboj, gde poslednjih dana ima u proseku oko 20 pacijenata, i to sa lakšom kliničkom slikom.

Pribojske zdravstvene ustanove raspolažu sa dovoljnim količinama lekova, sanitetskog materijala i zaštitne opreme, a popravljena je i opremljenost neophodnim uređajima i pratećom medicinskom opremom, kao i novim kadrovima.

Na osnovu nešto povoljnije epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije opštine Priboj, doneo je i dve mere ublažavanja ranijih naredbi:
- Dozvoljava se se rad bazena na otvorenom i produžava rad ugostiteljskih objekata sa baštama do 24 sata.

Štab je doneo i zaključak da se sa merama ublažavanja, pojača inspekcijski nadzor primene zaštitnih mera, od pridržavanja radnog vremena, nošenja zaštitnih maski i poštovanja fizičke distance.

Zaključak sa sednice možete preuzeti ovde.