slideshow04

Vesti

Stepenište za veću bezbednost pešaka

Jedan dugogodišnji saobraćajni problem građana pribojskog prigradskog naselja Rabrenovac, rešava se ovih dana. Kretnje pešaka iz ovog naselja ka centru Starog Priboja, koji je udaljen svega dva kilometra , do sada se uglavnom odvijalo pored magistralnog, odnosno državnog puta Uvac – Priboj, gde nema trotoara, niti drugih adekvatnih površina za njihovo bezbedno kretanje. Otuda je na ovom potezu bivalo i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali i pešaci, pa čak i sa smrtnim ishodom.

Opštinski savet za bezbednost saobraćaja je ovo prepoznao kao kritičnu tačku i odmah, kao i u drugim sličnim slučajevima, pristupio njenom rešavanju, kaže Drago Drobnjaković, predsednik ovog Saveta. Tako se već gradi staza i stepenište, koje će povezati pešački prelaz preko magistralnog puta ispod naselja Rabrenovac i pešačku stazu koja od Mramorja vodi ka starom delu Priboja. Ovo stepenište, će sada omogućiti bezbednije kretanje pešaka iz naselja Rabrenovac, prema centru grada, što su oni dočekali sa odobravanjem – ističe Drobnjaković.

rabrenovac izgradnja stepenista

Na stepeništu će biti postavljena i metalna ograda, a pešački prelaz i stepenište, biće osvetljeni javnom rasvetom, kako bi vozači lakše uočavali pešake, koji na označenom mestu prelaze kolovoz magistralnog puta.

Plan je da radovi budu završeni za nekoliko dana, izvodi ih pribojska firma "Divac izoplast", a vrednost investicije je nepunih 400 hiljada dinara. Sredstva je obezbedila opština Priboj.