slideshow04

Vesti

Postavlja se horizontalna saobraćajna signalizacija

Na zadovoljstvo svih učesnika u saobraćaju, redovno godišnje obnavljanje ili postavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama u Priboju, počelo je u četvrtak, 20.avgusta, nešto kasnije nego prethodnih godina, što je posledica aktuelne pandemije korona virusa.

Radovi su krenuli iz centra Pribojske Banje, koji je ove godine u potpuno novom ruhu, pa postavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije i u centru Banje, ali i na gradskim saobraćajnicama u oba dela grada, pored bezbednosne funkcije, dođe i kao završni dekor.

horizontalna signalizacija 2020

Mladi i deca su svakako u prvom planu, a njihova bezbednost kao naših naslednika je najvažnija. Nova horizontalna signalizacija, pred sam početak nove školske godine, upravo će njima najviše značiti, pogotovu novi pešački prelazi, a vozačima i oznaka Škola.

Za građane Banje, posebno turiste i one koji koriste usluge banjskih bazena i Centra za produženu negu i rehabilitaciju, svakako će puno značiti novi parkinzi ispred samih bazena i pored budućeg hotela, koji su sada i iscrtani odnosno označeni, kao i parking na ulasku u centar Pribojske Banje, neposredno ispred porte manastira Sv.Nikola, koji je izgrađen pre nekoliko godina, a koji je predviđen za parking, kako putničkih automobila, tako i autobusa.

Pored centra Banje, horizontalna signalizacija postavlja se kao i do sada i na svim gradskim saobraćajnicama, i to u oba dela grada. U pitanju su uzdužne isprekidane i pune linije, razne strelice, platoi na raskrsnicama, zatim zaustavne linije, pešački prelazi, pa oznake BUS, TAXI, Škola, kao i oznake parking i parking za osobe sa invaliditetom.

Radove, kao i prethodnih godina, izvodi kraljevačka firma "MG signali" , a sredstva od 976.000,00 dinara obezbedila je opština Priboj.