slideshow04

Vesti

Otklonjeni kvarovi na gradskom vodovodu

Na cevovodu gradskog vodovoda u Priboju, ovih dana JKP "Usluga", uz pomoć lokalne samouprave, uspelo je da reši nekoliko višedecenijskih problema, odnosno kvarova, koji su uticali na redovno vodosnabdevanje u gradu, iziskivali velike troškove za njihovo premošćavanje i stvarali velike gubitke vode.

Tako je ove nedelje na cevovodu sirove vode od izvora Bjeličkovca prema Postrojenju za preradu vode, u Kratovskoj reci, rešen dugogodišnji problem, postavljanjem zatvarača, čime će se sprečiti vraćanje sirove vode iz gradskog vodovoda i često pucanje cevi na ovoj deonici.

Radove sa JKP "Usluga" izvelo je preduzeće "Jedinstvo" iz Užica, vrednost ova dva posla je 2.205.000,00 hiljada dinara, a sredstva su obzebedili komunalno preduzeće i opština Priboj.

Rešavanjem pomenutih kvarova u Kratovskoj reci i Potpeću, poboljšano je u značajnoj meri, vodosnabdevanje u gradu, pogotovu na višim kotama prigradskih naselja ili poslednjim spratovima solitera u gradu, a tome je svakako doprinelo i otklanjanje višegodišnjeg kvara na lokaciji Glišina voda, gde je tokom godine i po nekoliko puta, zbog klizišta, dolazilo do pucanja cevi – magistralnog voda za Stari Priboj. Ovde su dotrajale metalne cevi, u dužini od 250 metara, zamenjene polietilienskim, koje su otpornije na pritisak, u slučaju novog pomeranja tla. Vrednost ove investicije je nekoliko miliona dinara, a sredstva je obezbedila lokalna samouprava.

Investicije na rekonstrukciji gradskog vodovoda se nastavljaju, već početkom naredne godine, jer su kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, prošli projekti na rekonstrukciji Fabrike za preradu vode i vodovodne mreže, u vrednosti od oko dva miliona evra, čime će se rekonstruisati 67 šahti sa ventilima i svim faznim elementima, kako na glavnom cevovodu, tako i na pojedinim krakovima mreže u gradu, pogotovu većeg promera. Plan je i da se glavni cevovod gradskog vodovoda prema Novom Priboju usmeri preko novog betonskog mosta preko Lima, koji je do sada išao preko starog betonskog mosta kod restorana FAP-a.

Iz JKP "Usluga" zahvaljuju potrošačima na strpljenju, prilikom dosadašnjih prekida u vodosnabdevanju i tokom otklanjanja pomenutih kvarova.