slideshow04

Vesti

Asfaltirana tri kilometra puta prema Strmcu

Poslednjih dana oktobra asfaltirana je planirana deonica puta od Ahmetovine pa gotovo do mosta u Zabrđu, na putnom pravcu Sjeverin - Strmac, u dužini od 3 kilometra i 80 metara. U pitanju je deo ugovorene deonice od ukupno 10,2 kilometra, a za preostali deo, radovi bi trebalo da se nastave na proleće.

Na inicaijativu lokalne samouprave, investitor su „Putevi Srbije“, ugovor je vredan oko 120 miliona dianara, izvođač radova su „Putevi Užice“, dok je širina asfaltnog zastora 3,5 metara.

 

Novoasfaltiranu deonicu puta obišao je i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova ali i nadu da će preostala ugovorena deonica od 7 kilometara, biti urađena tokom naredne godine.

Novi kilometri asfalta značiće mnogo za ljude ovog kraja, da lakše i brže dođu do porodičnih imanja i do 1500 metara nadmorske visine, na kojima se pretežno bave stoačarstvom i zemljoradnjom, ali se sve više gaji i malina, pa se godišnje ovim putem, do hladnjača u Sjeverinu transportuje i preko 300 tona crvenog zlata. Planina Javorje i ovaj kraj su idealna i još uvek neiskorišćena destinacija za razvoj planinskog i seoskog turizma.

Put Sjeverin - Strmac dug je 18 kilometara, do sada je od Sjeverina, kroz tri etape, asfaltirano 3 kilometra, ovih dana i nova tri kilometra, a kada bude asfaltirana i preostala ugovorena deonica, asfalt će izaći gotovo na vrh planine Javorje, a do centra Strmca tada preostaje još svega 5 kilometara.