slideshow04

Vesti

Priznanja pribojskim finalistima SIM u Sarajevu

Sportski savez Priboja u sredu, 4.novembra, upriličio je prijem za finaliste ovogodišnjih Sportskih igara mladih, koje su održane u Sarajevu.

Pravo nastupa na međunarodnom finalu ove najveće manifestacije školskog sporta u Evropi, izborilo je 17 pribojskih školaraca, i to ekipa FK „033“ u malom fudbalu i sedam mladih atletičara. Oni su osvojili pet medalja, jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane medalje. Ali su svi, svojim nastupom i ponašanjem, osvojili zlatne medalje organizatora, a Sportski savez Priboja, uz podršku lokalne samouprave, nagradio ih je kompletom trenerki.

Deci su ih uručili aktuelni sportisti, Jana Dragutinović, balkanska prvakinja u skoku u dalj i Slobodan Nikačević, fudbaler FK FAP.

Predsednik Sportskog saveza, Filip Komarica, zahvalio se deci koja su ostavila odličan utisak kod organizatora, a izrazio je zahvalnost roditeljima koji su u teškom vremenu, pustili svoju decu da učestvuju na SIM završnici. Komarica se zahvalio i trenerima mladih fudbalera Dušku Janoviću i Draganu Vuleviću, kao i atletskim trenerima Ljubiši Raoviću i Bobanu Manoviću.

Priboj je tek drugu godinu član porodice SIM, a ovog leta bili smo i domaćini Genralnog otvaranja ove sportske manifestacije za Srbiju.