slideshow04

Vesti

U Priboju održan Rafting kup

U organizaciji Rafting asocijacije Srbije i Sportskog udruženja „Soko- Lim“, u Priboju je, krajem novembra, održan Evropski rafting kup kategorije R-4 i treći Memorijal „Aleksa Kojadinović“, čiji su pokrovitelji i ove godine bili Sportski savez, Turistička organizacija i Opština Priboj.

Ovo renomirano takmičenje na reci Lim je trebalo da se održi u maju, ali je zbog pandemije korona virusa, odlagano nekoliko puta, pa je održano tek ovih dana, u smanjenom obimu, kako bi se zadržao kontinuitet Evropskog kupa ali i sačuvalo sećanje na divnog mladog čoveka i velikog raftera Aleksu Kojadinovića, čije ime Memorijal i nosi.

Umesto najavljenih 20 ekipa, iz pet evropskih zemalja, učešća na takmičenju su uzele posade četiri ekipe - Eko Lim i SU Soko-Lim iz Priboja, tim RK Lim Lučice iz Prijepolja i beogradski RK Tifran.

Pobednik sa 972 osvojena boda je, kao i prošle godine, ekipa EKO-LIMA iz Priboja, koja je prošlogodišnji pobednik Evropskog kupa u Priboju, čime je u protekloj godini obezbedila laskavo zvanje reprezentacije Srbije na svim evropskim takmičenjima.

Ovo takmičenje, održano u izuzetno otežanim uslovima, bilo je svojevrsna pobeda sporta nad epidemijom i želja Rafting asocijacije Srbije, na čijem je čelu Pribojac Dejan Puzović, da se sačuva kontinuitet takmičenja na našoj prelepoj reci Lim i na jedinstvenoj rafting stazi u centru našeg grada.