slideshow04

Vesti

Poseta delegacije Ambasade Holandije

Holandska kompanija „Woodu vorld“, u Slobodnoj zoni Priboj, uspešno posluje gotovo od njenog osnivanja. Proizvode se vikend i šator kuće za probirljivo evropsko tržište. Kuće su od drveta, u proseku od 60 do 100 kvadrata, potpuno su opremljene nameštajem, a montaža se vrši na licu mesta, po sistemu ključ u ruke.

Zamenica holandske ambasade u Srbiji Ana Brinks, zadovoljna je privrednim napretkom ove sredine, a posebno je bila ponosna, na ono što je videla u proizvodnoj hali ove kompanije, što, kako kaže, samo potvrđuje holandski preduzetnički duh.

Delegaciji holandske ambasade u Srbiji na poseti se zahvalio Boris Mrdović, predsendik SO Priboj, a i ovaj obilazak najbrže rastuće slobodne zoni u Srbiji, samo potvrđuje opravdanost njenog osnivanja. Naravno, lokalna samouprava će se i dalje truditi da stvara što povoljniji privredni ambijent, što će značiti i dolazak novih investitora.

Kao i Slobodna zona Priboj i kompanija „Woodu world“ je brzo rastuća, trenutno se radi punom parom, ugovorenih poslova ima u naredne dve godine, posao se jedva postiže, a to, na zadovoljstvo Pribojaca, podrazumeva i nova zapošljavanja.

Trenutno je u ovoj kompaniji u Priboju zaposleno 55 radnika, samo u poslednjih desetak dana primljeno je 15 novih izvršilaca, a zbog ugovorenih dugoročnih poslova, na vidiku su i nova zapošljavanja ali i širenje proizvodnih kapaciteta, istakao je Bernard Kordić, vlasnik firme „Woodu world“.