slideshow04

Vesti

Saradnja opština Priboj, Čajetina, Višegrad i Rudo

Što bliža saradnja i pre svega međusobno razumevanje, temelj su za ostvarivanje zajedničkih ciljeva četiri susedne opštine, koje su naslonjene jedna na drugu – zaključak je sastanka čelnika opština Priboj i Čajetina iz Srbije i Višegrad i Rudo iz Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali predsednici opština, Priboj Lazar Rvović, Čajetine Milan Stamatović i načelnici opština, Višegrad Mladen Đurević i opštine Rudo, Dragoljub Bogdanović.

Ovom sastanku i dogovorima za zajedničke projekte i unapređenje poslovne saradnje, prisustvovao je potpredsednik Privredne komore Srbije, Rade Ljubojević.

Čelnici susednih lokalnih samouprava istakli su tradicionalno dobrosusedske odnose ali i još uvek nedovoljno iskorišćene mogućnosti čvršće i uspešnije poslovne saradnje.

Zato je jedan od zaključaka sa ovog sastanka, zajednička realizacija projekta, koji će doneti unapređenje života stanovnika u sve četiri opštine, a kako se čulo na ovom skupu, trenutno, najviše dodirnih tačaka ima u oblasti turizma, dok je saradnja mladih na njihovim poljima interesovanja, sigurno najbolji garant dugoročne, komšijske saradnje.