slideshow04

Vesti

Počela rekonstrukcija pijace u Starom Priboju

Sa prvim danima marta u Priboju započeta je još jedna infrastrukturna investicija – Rekonstrukcija gradske pijace u starom delu grada. Kompletan deo zelene pijace, na tri nivoa, površine 1900 kvadrata, biće natkriven.

Pokrivač je PVC membrana na čeličnu konstrukciju odnosno zakrivljena tekstilna arhitektura, što će biti prvi primer takvog pokrivača, ne samo u Priboju nego i u regionu. Biće postavljeno i 78 novih pijačnih tezgi, a kompletan plato biće presvučen novim asfaltnim zastorom. Predviđena su i dva tzv.modularna kontejnera, jedan za pijačnu upravu, a drugi za tri mokra čvora.

Tako će građani Priboja, a pogotovu žitelji starog dela grada, dobiti savremenu pijacu, na kojoj će moći da pozavide i mnogo veći gradski centri.

Projekat "Rekonstrukcija gradske pijace", vredan je 39,7 miliona dinara bez PDV-a, realizuju Opština Priboj i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Odabrani izvođač na tenderu je beogradska firma "ArTek inženjerig" doo, a rok za završetak radova je 100 kalendarskih dana.

Inače, u starom delu grada, pre gotovo dve decenije, izgrađen je objekat tzv, mlečne pijace, gde se uz primenu svih higijenskih standarada prodaju mlečni i suvomesnati proizvodi.