slideshow04

Vesti

Uspešna vakcinacija u pribojskim selima

Shodno preporukama Vlade Srbije, odnosno Ministarstva zdravlja, ove sedmice i u opštini Priboj formirani su mobilni timovi, za vakcinaciju seoskog stanovništva.

Imunizacija u pribojskim selima obavlja se u ambulantama Doma zdravlja, i to ponedeljkom u MZ Sjeverin, utorkom u MZ Kratovo, danas je akcija realizovana u MZ Sastavci, a sutra će se vakcinacija protiv korona virusa sprovesti u ambulanti u MZ Krajčinovići.

Za prvu dozu vakcine u Sjeverinu se odazvalo 90, u Kratovu oko 50, a u Sastavcima 60 punoletnih građana ovog kraja. Da dođu da se vakcinišu, iako su uglavnom starije životne dobi, građane nije omeo ni sneg, niti niske temperature. Njihovi utisci stali bi u jednu poruku - Vakcina je lek, a vakcinacija neophodna.

"Ova akcija je pokazala da građani veruju savetima struke, da žele da se vakcinišu i da akcija treba da se nastavi dok svi ne dođu na red.", rekao je Sveto Vilotić, predsednik MZ Sastavci.

Interesovanjem građana ovog dela opštine Priboj, zadovoljni su i u mobilnom vakcinalnom timu Doma zdravlja.

“U Sastavcima je danas iskazano najveće interesovanje za vakcinaciju na seoskom području. Planirali smo 60, a mogli smo da vakcinišemo još toliko građana, jer je odziv, uprkos lošim vremenskim prilikama, bio odličan. ”, rekla je dr Jelana Vučićević.

Ona je i apelovala na sve punoletne građane da se obavezno vakcinišu, kako bismo što pre postigli kolektivni imunitet i vratili se redovnim obavezama i normalnom životu.

Za tri dana, na tri lokacije u pribojskim selima vakcinisano je oko 200 građana, što je dobar odziv ako se ima u vidu malobrojnost i udaljenost, uglavnom staračkih domaćinstava od centara mesnih zajednica a time i od seoskih ambulanti, gde se obavlja vakcinacija.

Prema infomacijama iz pribojskog Doma zdravlja, imunizacija stanovništva će biti nastavljena, sve dok postoji interesovanje naših građana, bilo da žive u gradu ili na selu.