slideshow04

Vesti

Podeljeno 70 besplatnih autosedišta za decu

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj u petak, 23.aprila, obavio je novu, petu po redu podelu besplatnih autosedišta za decu.

Pravo prijave na konkurs imala su deca rođena u 2020. godini, čiji roditelji imaju prebivalište na teritoriji opštine Priboj. Sedišta su kvalitetna, imaju evropski sertifikat i predviđena su za uzrast od jedne do osam godina.

U dosadašnjim akcijama nabavljeno je 420, u akciji koja je u toku, podeljeno je 70 autosedišta od 100, koliko je nabavljeno u ovoj godini. Iz opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja podsećaju, da oni koji se nisu prijavili, mogu to učiniti i narednih dana, jer je konkurs otvoren sve dok se ne podele nabavljene količine.

Zahtevi za autosedišta za decu predaju se u Opštinskoj upravi, kancelarija broj 5, a roditelji čija su deca već ostvarila pravo na autosedište u nekoj od prethodnih raspodela, nemaju pravo da opet konkurišu za isto dete.

Pravilna upotreba autosistema za decu bitna je koliko i sama njegova nabavka, jer ako sedište nije postavljeno kako treba ili se ne koristi kako je to predviđeno, eliminišu se efekti njegove nabavke.

Iz tog razloga, pre raspodele, predstavnici Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, za sve roditelje praktično su demonstrirali postavljanje sedišta u automobil i njegovo korišćenje, čime se bezbednost dece u saobraćaju podiže na mnogo veći nivo.