slideshow04

Vesti

Vakcinacija u Slobodnoj zoni

Da je vakcina jedni lek protiv pandemije korona virusa, shvata sve više naših građana, pa je imunizacija sve masovnija. U opštini Priboj, koja je u samom vrhu Republike Srbije po broju vakcinisanih, u odnosu na broj stanovnika, građanima su na raspolaganju brojni vakcinalni punktovi, bilo da se radi o prijavljenima preko E-uprave ili vakcinaciji bez zakazivanja, a mobilni timovi Doma zdravlja prisutni su i u većini pribojskih sela.

Na osnovu iskazanog interesovanja radnika, zaposlenih u kompanijama "Slobodne zone Priboj", vakcinacija je 7.maja, obavljena na njihovim radnim mestima, što su iskoristili radnici, kojima radne obaveze nisu dozvoljavale da se blagovremeno vakcinišu.

Za jedan dan u Slobodnoj zoni Priboj vakcinisano je preko 40 radnika iz tri kompanije, čime su zadovoljni bili u mobilnom timu Doma zdravlja Priboj.

"Pre svega, raduje činjenica da su i radnici i njihovi pretpostavljeni, privrednici, shvatili značaj imunizacije, pa ćemo, zavisno od interesovanja radnika, ovaj trend nastaviti i u narednom periodu.", rekla je dr Alma Strujić, vođa mobilnog tima Doma zdravlja Priboj.

Vakcinaciji na radnom mestu, odazvali su se radnici španske firme "Refisa", požeške kompanije "Inmold", a najbrojniji su bili radnici turske firme "Fleks akademi", koja trenutno u Slobodnoj zoni Priboj zapošljava najviše radnika.

"Prepoznali smo značaj zdravlja naših radnika za naš proizvodni proces, pa smo i do sada primenjivali sve propisane mere. Vakcinacija, pogotovu ovako na radnom mestu, znači i nama kao kompaniji, ali i radnicima.", rekao je Šafak Oktanaj, generalni direktor kompanije "Fleks akademi".

Da imunizacija bude što uspešnija, Dom zdravlja Priboj izlazi u susret svim zainteresovanim građanima, pa se tako razgovaralo i o organizovanoj vakcinaciji sportista i sportskih radnika, kroz klubove ali i asocijaciju sportskih kolektiva u našem gradu.