slideshow04

Vesti

Održana Letnja liga u malom fudbalu "Marko Prijović"

U organizaciji Sportskog udruženja “Ganikus” i Sportskog saveza Priboj, a pod pokroviteljstvom Opštine Priboj, proteklog vikenda završena je Letnja liga u malom fudbalu, koja od 2017. godine nosi ime “Marko Prijović”, u znak sećanja na sjajnog čoveka i velikog majstora fudbala, koji je prerano, izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Pobednik ove godine je ekipa “Baćović doo” iz Nikšića, koja je u finalu bila bolja od ekipe “Princip” iz Pljevalja. Treće mesto osvojila je ekipa “Pruška” iz Bijelog Polja, dok je četvrto mesto pripalo fudbalerima ekipe “Z petrol” iz Nikšića.

Pobedničkoj ekipi pripala je i novčana nagrada od 150.000,00 dinara, drugoplasiranom timu 80.000,00 dinara, dok je ekipi za treće mesto pripalo 40.000,00 dinara.

Najbolji igrač turnira je Luka Marković iz pobedniče ekipe, Nikšićani su imali i najboljeg golmana turnira Miluna Sekulića, a nagrada za najboljeg strelca Lige otišla je takođe u Nikšić, Stevanu Bulajiću, iz ekipe “Z petrol”.

Ovogodišnja, sedma Letnja liga “Marko Prijović”, okupila je 14 ekipa iz Srbije i Crne Gore. Tokom pet dana na kompleksu sportskih terena između škola u Novom Priboju, publika je zaista uživala u kvalitetnom fudbalu, a mogla je na delu da vidi i bivše i aktuelne reprezentativce u malom fudbalu, pogotovu iz crnogorskih ekipa.

Letnja liga u malom fudbalu u Priboju se organizuje od 2021. godine, i ove godine sve je proteklo u najboljem redu, a organizatori već prave dogovore za naredno leto, pa bi ova revija fudbala u gradu na Limu, trebalo da bude i brojnija i još kvalitetnija.