slideshow04

Vesti

Počinju radovi na rekonstrukciji škole u Bučju

Priboj će ove jeseni dobiti Školu za nastavu u prirodi. Naime, nekadašnja zgrada osnovne škole u MZ Bučje, na 1000 metara nadmorske visine, biće pretvorena u dečje odmaralište i objekat za boravak u prirodi, za šta će Ministarstvo privrede i Opština Priboj, izdvojiti 45 miliona dinara.

"Izvođač radova, prijepoljska firma “Rovčanin inženjering” u ponedeljak, 26.jula zvanično je uvedena u posao, a predviđeni radovi, po ugovoru, treba da budu završeni za tri meseca, odnosno 90 kalendarskih dana. Rekonstrukcija podrazumeva građevinsko-arhitektonske i elektromontažne radove, kao i radove na mašinskim instalacijama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.", kaže Marko Janjušević, koordinator projekta.

Buduća Škola u prirodi raspolagaće sa oko 60 ležajeva, imaće kuhinju - restoran, teretanu i učionice za nastavu, a spoljno uređenje podrazumevaće dva terena za košarku, terene za odbojku i mali fudbal, rekreativne sprave za teretanu na otvorenom i igralište za decu. Predviđen je i parking prostor i javna rasveta.

Pored organizovanja rekreativne nastave u prirodi, rekonstruisana škola u Bučju biće otvorena i za turiste i ljubitelje netaknute prirode, jer se u blizini nalaze i predeli izuzetnih odlika, kao što su jedinstven kanjon Sutjeske ili prelepa visoravan Krnjače, a jedna investicija, uvek inicira drugu.

"Opština Priboj je u narednoj godini stavila u prioritet i rekonstrukciju puta prema Bučju, a sa Skijalištima Srbije se već razgovora o uređenju ski staza i postavljanju manjih žičara, na terenima koji su idealni za uživanje u zimskim sportovima.", zaključuje Janjušević.

Nove investicije u Priboju i MZ Bučje iniciraće i dalji razvoj turizma i poljoprivrede ovog područja, jer novi sadržaji podrazumevaju i dodatnu potrošnju, u svakom pogledu, pre svega zdrave i maltene organske hrane, i to na kućnom pragu, što će, u krajnjem slučaju, doprineti i razvoju seoskog turizma u ovom kraju.