slideshow04

Vesti

U Priboju gostovala "Najbolja mačka na svetu"

Mladi Pribojci i Pribojke, u poslednjoj sedmici jula, mogli su da prisustvuju izboru najbolje mačke na svetu.

Takmičenje je bilo na sceni Doma kulture, na kojoj su nastupile samo dve mace, koje su kroz pozorišnu predstavu, bez ijedne reči, ali sa izvrsnom pantomimom i scenskim pokretima, na kraju komada, postale ne samo najbolje mačke na svetu, nego i najbolje drugarice.

U pitanju je pozorišna predstava "Najbolja mačka na svetu", beogradskog udruženja za edukaciju dece i omladine u oblasti kulure, "Presek -Dijagonala".
Dve sestre, dve glumice, Tamara i Aleksandra Belošević, u ovom slučaju dve mace na sceni, različitih karaktera i interesovanja, pred mladom pribojskom publikom, takmičile su se za izbor najbolje mačke na svetu.

A predstava nije samo takmičenje, već i edukacija onih, kojima je namenjena. Kroz predstavu deca uče da li je za pobedu potrebno samo znanje ili i velika snalažljivost, da li je fer plej i dalje na ceni?!

U tom kontekstu junakinje na sceni se kroz predstavu brzo i menjaju i sazrevaju. One su kroz pantomimu, ples i scenski pokret najmlađoj publici poslale snažnu poruku o prijateljstvu, pomaganju i pravim životnim vrednostima.

Zbog pandemije korona virusa i ova predstava je “mirovala” gotovo godinu dana, a jedno od prvih gostovanja posle popuštanja mera, bilo je upravo u Priboju, čija je publika na kraju bila prezadovoljna.