slideshow04

Vesti

Počela rekonstrukcija fiskulturne sale Sportskog centra

Na zadovoljstvo pribojskih sportista i rekreativaca, 12.novembra, počela je rekonstrukcija fiskulturne sale Sportskog centra Priboj, koja se nalazi ispod tribina gradskog stadiona.

Najveća sala u gradu, pored sportske dvorane, na zadovoljstvo njenih mnogobrojnih korisnika, dočekala je zasluženu rekonstrukciju, koju nije imala od kako je izgrađen fudbalski stadion, početkom sedamdesetih godina prošlog veka.

Vrednost investicije je 20 miliona dinara, a po polovinu sredstava obezbedili su Ministarstvo omladine i sporta i opština Priboj.

"Iznalazeći način da se obezbede neophodna sredstva, Sportski centar Priboj je preko javnog konkursa od Ministarstva omladine i sporta Vlade Srbije dobio 10 miliona dinara, a isti iznos izdvojiće i lokalna samouprava.", kaže Savo Spasojević, direktor Sportskog centra Priboj.

Najpovoljnijem ponuđaču na tenderu poveren je ovaj posao, a to je prijepoljska firma "Rovčanin inženjering".

Sala će u potpunosti biti obnovljena od podova, zidova i fasadne stolarije, do mokrih čvorova i kancelarijskog prostora, a rešiće se i problem grejanja, priključenjem na novu gradsku toplanu.

Sa započetom rekonstrukcijom, fiskulturna sala dobiće i nove sadržaje, poput teretane, a umesto parketa, postaviće se i nova, gumirana ili sport podloga.

Rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana.